Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 147 1.6 ТС -газов инжекцион тартарини
    20 литра газ
    215км пробег за 9 часа , средна скорост 24 км
    градско 115
    извън градско 100км -скорост от 60 до 100
    по-борд компютър пише 13.4 среден , но по-мой сметки е 10 смесен

Comment

• Тествах 100 км. градско. По компютър го дава 9.1. Средна скорост 17-18 км/ч. Обикновена нафта от ОМВ. Без климатик. Премерено каране, без изсилвания предимно през деня. Натоварен трафик. Само на няколко пъти си настъпих колата да видя как върви.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

• http://youtu.be/wMxD7L0MmrI

круиз на 100км/ч
        60км планинско
        40км градско по главни булеварди

На магистралата ми държи:
        ex - 147 16v multijet

Comment

• Варна-Бургас-София - 6.3 по компютър. По магистралата със средно 150-160 км/ч.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

• Извънградско на макс, колкото може - 7.4л/100км
            П.С. тия разходи по 3-4 как ги правите не знам. Един път си играх да карам като баба и това, което постигнах беше 4.8 с мега - ултра - гига пенсионерско каране.
            Last edited by Gogata; d.m.y г., 20:00.
            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Мога с факти да ти докажа, че при КОЛКОТО МОЖЕ, предполагам поне 190км/ч гориш НАД 8/100
              ex - 147 16v multijet

Comment

• То не може да вдигне толкова кимура
                Кажи как правиш тия невероятни разходи и то с 16в, и пьлно-пьлно сьщия ли е разхода?
                Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• На дълго е същия, 0.1-0.2 разлика ама най-дългата засечка е плд -бургас.

Влезе ли градско, разбирай престой, в сметките, трип-а почва да пише глупости.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

• Моята напоследък се държи между 6-7,5. Това е разход по скоро градски, с 20 процентно извън града.
                    Не обичам да правя зануляване по някакви си причини, все пак си има trip b, и последния път в който погледнах преди да сменя акумулатора беше 6,4 за около 4300км и отново около 40км/ч средна.
                    Сега от седмица е напълно обслужена и след 500-800 км ще изразя отново мнение. Типа на каране е предимно за удоволствие без подчертан характер, зависимост от настроението. Предимно преходи на дистанция 2-3км студена.

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                      Мога с факти да ти докажа, че при КОЛКОТО МОЖЕ, предполагам поне 190км/ч гориш НАД 8/100
                      на 200 ми дава 12 разход

иначе градско между 7 и 8

извънградско 5 , 5,5

на магистралата с 140 около 6 с 160 - 170 към 7
                      Last edited by zaryto; d.m.y г., 00:56.
                      Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                      За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• 53литра = 840км. пълно-пълно
                        магистрално 130-140, средно да кажем 160 и няколко ластика до 220.
                        планинско, колкото може газ без да излетя от пътя, накефих се на макс, много яки пътища има из Родопите. Сутрин с работа на място, докато стопли купето.

6,3/100 среден по колонка
                        7 по компютър
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                          Извънградско на макс, колкото може - 7.4л/100км
                          П.С. тия разходи по 3-4 как ги правите не знам. Един път си играх да карам като баба и това, което постигнах беше 4.8 с мега - ултра - гига пенсионерско каране.
                          3-4 никога не съм правил, но 4.4- 4.5 се е случвало лятото - скорост от 85 до 95 км/ч, никакви изрязвания, никакви спирачки. Иначе сега като се захлади оставям колата да позагрее за 2-3 минути, докато я огледам, повече градско и на по-къси разстояния (3-4 километра) и средния разход скочи на 6.5 иначе извънградското няма промяна 4.8 до 5.2 (скорост 90-100) по метода пълно-пълно.

Comment

• Последната ми засечка бе сега на 3-ТИ МАРТ. С почистен ЕГР преди 200км колата ми даде точно 5/100 за прехода. Този разход и по колонка и по борд. Пътуването бе от Русе-В.Търново-Русе. Изминах 250км и ми изгори 12.52 литра нафта по колнка. На отиване бях водеща кола и карахме до 100км/ч и селата с ограниченията. На връщане не се сдържах и настъпах. На моменти скоростtа бе 170-180км/ч и на входа на Русе чаках компанията 15-20 мин на запален ДВГ. Накрая от цялата авантюра се загледах по борда и ми стана интересно, че разхода отговаряше, но средната скорост по Trip B 89 km/ch. Снимки нямам, имам удоволствието да я управлявам тази кола!

Comment

• 9.3 градско ми даде ЖТД-то. Измерено е на пълно-пълно след точно 100 км каране. Само че не знам доколко е вярно и колко би могло да е отклонението, защото зареждах на различни бензиностанции, съответно е пълнен резервоара по различен начин. Подозирам, че след 100-те километра ми го напълниха малко повече от предния път, защото освен това, че 9.3 ми се струва повечко, а и стрелката при първото пълнене не ми отиде баш баш до горе, за разлика от втория път, когато щеше да счупи уреда.
                              '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

• 1.9 JTD 115 к.с
                                Градско 8-9л
                                Извънградско 6л
                                Среден разход:7л
                                Това е при нормално каране,ако е настъпвам харчи доста повече.

Пробвах да експериментирам да се влача като охлюв,тогава пада на 6-7 градско ако мога да вярвам на борд. компютъра.
                                Alfa 147 1.9 JTD 115HP

Comment

Working...
                                X